Zoeken
  • info860472

WAT IS LIEFDE


Liefde kent vele gedaantes en vermommingen, betekenissen en interpretaties. Voor mij is Liefde de onvoorwaardelijke staat van ZIJN waar de goddelijke bron, die jij BENT, wij allemaal ZIJN gewoon IS! Liefde is geloven en vertrouwen in iets dat groter is dan jezelf.

Soms komt Liefde onverwacht als een dief in de nacht en sleurt je de afgrond in. Naar de donkere nacht van je ziel om van daaruit te ontdekken dat ook die omstandigheid Liefde IS! De staat van alleen zijn, de eenzaamheid ten diepste in de ogen kijken om de illusie van afgescheidenheid te doorbreken en van daaruit te ontdekken dat ook deze omstandigheid Liefde IS! We kennen allemaal wel de verhalen van mensen die in een situatie terecht kwamen die hun leven op de kop zette, om er uiteindelijk achter te komen dat dit een daad van Liefde was, om de liefde in zichZelf te her-ontdekken.

En wat te denken van de romantische Liefde die ineens voor je deur staat. Een ont-moeting en de vonk slaat over. Liefde en verliefdheid gaan dan hand in hand. Met allerlei verwikkelingen, en spiegelingen die ook weer Liefde zijn.

Een glimlach, een blik van een voorbijganger, zomaar een vriendelijk woord, een helpende hand toesteken zonder er wat voor terug te verwachten. Allemaal daden van Liefde.

Een gevoel van vervreemding, afwijzing, je tekort gedaan voelen, alleen staan, haat, nijd, jaloezie, verbittering, eenzaamheid, oorlog. Ook daarin ligt LIEFDE besloten. Alleen kun je de Liefde op dat moment niet voelen.

De huidige ontwikkelingen in de wereld, de chaos die het met zich meebrengt ook dat is LIEFDE.

LIEFDE is overal, in alle situaties en gebeurtenissen.

De manier waarop jij hiermee omgaat, erover denkt, er gevoelens bij hebt kan je bij de Liefde weghalen. ALLES IS LIEFDE is een veelgehoorde uitspraak en misschien ook wel de meest gehate. Want als het zo eenvoudig zou zijn hadden we NU toch al lang wereldvrede?  Hoor ik veel mensen zeggen, en ik denk het zelf ook regelmatig.

De wereldvrede zit IN ons Zelf. Hoe liefdevol ben jij? Naar JeZelf? Naar de ander? Hoe Liefdevol zijn je gedachten? Naar jeZelf? Naar de ander? Op dit moment NU?

Alles begint echt bij jeZelf.  Wees de verandering die je in de wereld wilt zien en handel er naar. Wees de LIEFDE, Leef de Liefde en accepteer de momenten dat je Liefde niet kunt voelen, ervaren, zien, opmerken. Dat zijn de momenten waarop we in de verleiding komen om mee te gaan in de chaos die er heerst. Jij en ook alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen gedachtes, handelingen en daden. Is de ander nog niet zover. Vergeef de ander dan en omhul de “onwetende” met Liefde. Want wat iemand niet kent kan hij of zij ook niet leren kennen als we het niet laten zien of voelen.  Stuur dan Liefde in plaats van onmacht, irritatie of een ander gevoel. Ook naar je Zelf.

En weet je, alles wat ik schrijf is vanuit een doorleefde ervaring. Voor mij is de Liefde leven ook elke keer weer een uitdaging. Dat ik nog niet 24 uur per dag voel en ervaar dat ik een staat van LIEFDE BEN maakt mij mens. Wel een bewust mens dat verantwoording neemt voor haar gedachtes en gevoelens. En van dat mens hou ik. Net als dat ik van jou hou met alles wat er is! Dat is ook LIEFDE!
#verandering #ontwaken #Liefde #mijnwarenatuur

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven